tencerede iyi mısır patlatma
bu yazıda size iyi mısır patlatmayı öğreteceğiz. iyi mısır patlatma derken iyi olan mısırı patlatma değil de mısırı iyi patlatma desek daha doğru olacak :)eğer elinizde pahalı fiyatlara alınmış bir mısır patlatma makineniz yoksa, mısır patlatmayın kardeşim, demicez tabiki :) bu pahalı makine yokken de gayet lezzetli mısır patlatabilirsiniz.
taptaze bir patlamış mısır yemek ve ilgili aktivitemize lezzet katmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayınız.
1) öncelikle kalın tabanlı tenceremizi alıyoruz. tabanı kalın olmasına dikkat edilmeli yoksa mısırlar yanar, yanık tadı oluşur.
2) içine hafif bolca yağ döküyoruz. hafif bolcadan kasıt, az olmamak kaydıyla atacağınız mısır miktarı tamamen batacak kadar olmalıdır. aksi takdirde kuru, tatsız, hafif yanık tatlı ve küçük küçük mısırlar halinde patlar. bizim istediğimiz ise kocaman patlayan mısırlar olacaktır.
3) çıtır bir patlamış mısırın püf noktası ise burda, bu noktaya dikkat!! mısırları yağla birlikte atıyoruz. çünkü mısırın içi nemli olduğundan ısındıkça patlamaya daha hazır hale gelecektir ve içindeki nem azalıp daha çıtır olacaktır. tuzumuzu bu sırada atabiliriz. tencerenin altını ilk etapta orta ateş açıyoruz. ilk mısırcık patladıktan hemen sonra ateşi biraz yükseltiyoruz ve kapağı çok az açık şekilde koymayı unutmuyoruz. ilk mısırcık patladıktan yaklaşık 10 saniye kadar daha altını yüksek ateşte tutuyoruz. bundan sonra ise altını hemen kısıyoruz. burda önemli bişeye dikkat etmemiz gerekiyor; illa tüm mısırların patlamasını beklememize gerek yok. tencere tabanında 10-15 kadar mısır patlamasa da olur. çünkü biraz fazla beklenirse mısırlar yanmaya başlar ve yanık tadı tüm mısıra yayılabilir. bu yüzden süreyi iyi ayarlamalıyız.
4) bundan sonra tencerenin ağzını açıp kaba aktarıp açık havada çıtır çıtır bir hal almasını bekliyoruz. 4-5 dakika sonra çıtırlaşan mısıra tuzumuzu da katıp afiyetle yiyebiliriz. artık sinema sistemimizi kurup çay ya da kola eşliğinde sinema filmlerimizi izlemeye koyulabiliriz.
0 yorum:
Yorum Gönder